• <sup id="mk6u8"><button id="mk6u8"></button></sup>
 • EO
  Laatste nieuws:

  Als twee innovatieve bedrijven elkaar ontmoeten ...

  Als twee innovatieve bedrijven elkaar ontmoeten ...

  In het Duitse St. Georgen in het Zwarte Woud ontwikkelt en bouwt Sortimat Handling Systems machines voor industriële handlingtechniek. Die machines maken gebruik van veldbussystemen van Murrelektronik. Waarom koos Sortimat voor Murr? 

   

  Sortimat Handling Systems ontwikkelt en produceert machines voor allerlei toepassingen in de industriële handlingtechniek, ze maken het mogelijk om kleinere onderdelen, zoals tubes en blisterverpakkingen, in grotere hoeveelheden aan te voeren, te stapelen en te palletiseren. Deze machines werken snel, nauwkeurig en zijn heel betrouwbaar. Daarom worden ze veel toegepast in de medicijntechniek. De klanten van Sortimat zijn vaak de farmaceutische bedrijven zelf, maar ook bedrijven die complete productielijnen voor deze industrie aanbieden.

   

  Afscheid van klassieke bedrading

  Tijdens de productie houdt Sortimat Handling Systems al rekening met specifieke eisen van klanten. Daarbij werkt het bedrijf nauw samen met Murrelektronik, want Sortimat maakt gebruik van het Cube-systeem: het bedrijf installeert het veldbusstation Cube20 in de schakelkast en plaatst het modulaire Cube67 in de machine. Daarmee nam Sortimat afstand van de klassieke éénaderbedrading in machines, en maakte zo een grote technologische sprong vooruit.

  67Cube 67 

   

  Waarom koos Sortimat voor Cube67?

  De engineers van Sortimat Handling Systems hebben om verschillende redenen gekozen voor Cube67 van Murrelektronik: "Een belangrijke overweging was dat er in de meeste machines meestal maar weinig plaats is. De modules van Cube67 bieden met hun compacte vorm in dit opzicht een groot voordeel. We besparen veel ruimte met de multifunctionele inzetmogelijkheden van de module, waarbij we losse M8- of M12-aansluitdozen afhankelijk van het toepassingsdoel binnen de installatie vrij als ingang of uitgang kunt parametriseren." Maar ruimtebesparing is niet de enige reden: "Cube67 is beduidend goedkoper dan oplossingen waarbij we twee aparte modules voor ingang en uitgang installeren. Bovendien kunnen we nu in korte tijd ventieleilanden in het systeem aanbrengen zonder extra veldbusaansluitingen. Cube67 transporteert data en voeding via één systeemkabel, dus meer ruimte in de kabelgoten, de installatieopbouw is eenvoudiger en we zijn minder tijd kwijt met installeren."

   

  Korte voorbereidingstijden

  Doordat de trayhandlers en pallettiseerders van Sortimat Handling Systems flexibel kunnen worden ingezet en zijn voorzien van verschillende grijpermechanismen, zijn de voorbereidingstijden kort. Sortimat heeft daarbij veel voordeel van het zogeheten machine option management (MOM) van Cube67, omdat dit ertoe bijdraagt dat een machine na een gereedschapswissel al na korte tijd weer bedrijfsvaardig is. "Met MOM stellen we de hardware en software eenmalig in op basis van een gestandaardiseerde volledige uitbouw. Als de machine in bedrijf is, worden uitsluitend die componenten geactiveerd die op dat moment worden ingezet." En Cube67 voorkomt ook nog eens onvoorziene uitval: "Het systeem gebruikt de talrijke diagnosemogelijkheden van Cube67 via de besturing - weergave op HMI - en in het veld, LED's op de IO-module - om een snelle foutenopsporing door te voeren."

   

  Standaardbouwstenen voor snel maatwerk

  "Nog een heel belangrijke reden om het Cube-systeem te gebruiken, is het opvallend grote aantal variatiemogelijkheden met verschillende modules", vindt Sortimat Handling Systems, "Welke eisen onze engineers ook stellen aan een decentraal installatieconcept, de kans is groot dat ze daarvoor uitkomen bij een standaardbouwsteen van Murrelektronik. En ook heel efficiënt: het zijn dan altijd oplossingen die snel te verwezenlijken zijn. Dat betekent dat wij ook flexibel kunnen reageren op veranderingen in de markt."


  Download hier de PDF
   

  Product van de maand

  RSS
  Gecodeerde, contactloze veiligheidsschakelaar PSEN cs5 en PSEN cs6 Veiligheidsschakelaar voor de hek- en positiebewaking

  PSENcode is zowel bedoeld voor de standbewaking van afschermingen volgens EN 60947-5-3 als voor de positiebewaking. Door...

  Focus op

  ABB BV
  ABB BV

  Machineveiligheid, systemen en componenten

  Elobau Benelux BV *
  Elobau Benelux BV *

  creating sustainable solutions

  Güdel Benelux
  Güdel Benelux

  Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

  Orfa Visser BV
  Orfa Visser BV

  Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

  Pilz Nederland
  Pilz Nederland

  Voor industri?le (veilige) automatiseringsoplossingen

  Rotero Holland BV
  Rotero Holland BV

  Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

  Tevema
  Tevema

  Leverancier van technische standaardveren en normdelen, leverbaar uit voorraad.

  Alle vacatures


   

  Vacatures_alle vacatures

   

   

   

   

  Download gratis engineering boeken

  A gratis boeken downloaden

   
  欧美自拍另类欧美综合图片区
 • <sup id="mk6u8"><button id="mk6u8"></button></sup>