• <sup id="mk6u8"><button id="mk6u8"></button></sup>
 • EO
  Laatste nieuws:

  Oplossingen voor membraandistillatie met de vlotterschakelaars van elobau

  De vlotterschakelaars van elobau in een Aquastill installatie

  Aquastill bestaat sinds 2008 en ontwerpt en bouwt water- zuiveringsinstallaties die wereldwijd worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld in Nederland, België, Spanje, Italië, de Verenigde Staten, Brazilië, Australië, Afrika, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea en Tsjechië. Het is een van de weinige bedrijven ter wereld die membraandistillatie op een commerciële schaal toepast.

   

  Aquastill werkt met een uniek technologisch concept dat natuurlijke processen, geavanceerde materialen en hoog-kwalitatieve productietechnieken combineert om een goedkope oplossing te verzorgen voor een van de belangrijkste basisbehoeften wereldwijd, namelijk schoon water. De zuiveringsinstallaties worden gebruikt om bijvoorbeeld zoutwater te distilleren en er gezuiverd water van te maken.

   

  De waterzuiveringsinstallaties van Aquastill bieden oplossingen voor ontzouting, de levensmiddelen- en drankindustrie, de chemische industrie, de olie- en gasindustrie, mobiele ontzouting (bijvoorbeeld op schepen), en de landbouwsector. Ze kunnen gecombineerd worden met zonne-energie.

  Sinds 2013 gebruikt Aquastill de miniatuur vlotterschakelaars van elobau. "Een kleine toepassing waar we heel blij mee zijn," vertelt Paul - projectmanager bij Aquastill.

   

  "Wij zitten in de membraandistillatie en dit is een relatief kleine branche," vertelt Niels - R&D Engineer bij Aquastill. Membraandistillatie houdt in dat water wordt gedistilleerd door middel van een membraan dat dampmoleculen doorlaat. Die dampmoleculen kun je opvangen en laten condenseren, en dan kun je het zuivere distillaat opvangen. Zo kan dus bijvoorbeeld van zout water gedistilleerd water gemaakt worden. En als je daar mineralen en een klein beetje zout aan toevoegt dan is het geschikt voor consumptie voor de mens. Er zijn bij Aquastill ook andere toepassingen mogelijk, maar de grootste focus ligt op ontzouting, of zoals het in het Engels heet, desalination.

   

  In de membraandistillatie moeten meerdere processen bewaakt worden, en hiervoor zijn vlotterschakelaars nodig. Deze schakelaars zijn een soort beveiliging die het proces aansturen. Ze worden gebruikt voor de beveiliging van de verwarming, voor het aan- en uitzetten van de pompen, en in vacuümtanks met water om het waterniveau in de tanks te regelen. Als er genoeg water in de tank zit dan wordt de vlotterschakelaar getriggerd om aan te geven dat het waterniveau hoog genoeg is, zodat de verwarming aan kan. De schakelaars worden in elk systeem van Aquastill gebruikt.

   

  De vlotterschakelaars van elobau zijn geselecteerd op hun eenvoud, werkzaamheid en betrouwbaarheid. Het materiaal van de schakelaars, PVDF, is chemisch resistent tegen veel verschillende vloeistoffen, wat zorgt voor een breed toepassingsgebied. Ze kunnen onder meer tegen kou, hitte, zout water, zuren, en basen. Niels: "We hebben nog nooit een klacht gehad over het product, dus we zijn er heel tevreden mee."

   

  Aquastill geeft de vlotterschakelaars van elobau een dikke 10. Ze zijn eenvoudig te gebruiken en de kwaliteit is altijd uitstekend. Daarnaast verloopt de communicatie met elobau goed. De informatie die wordt uitgewisseld tussen elobau en Aquastill is altijd technisch onderbouwd en leidt tot de gewenste oplossingen.

   

  Daarnaast sluiten Aquastill en elobau op elkaar aan wat betreft hun aandacht voor duurzaamheid. "Water is hier redelijk vanzelfsprekend in Nederland, maar dat is niet zo in alle landen," aldus Paul. "Elobau draagt er zeker ook een steentje aan bij om een betere en schonere wereld te maken en overal ter wereld goede drinkwatervoorzieningen te verzorgen. We kunnen natuurlijk niet in één dag de hele wereld van vers, schoon drinkwater voorzien, maar we proberen het wel." Bij het uitvoeren van deze missie is het belangrijk dat Aquastill samenwerkt met gelijkgestemde bedrijven. En dat is elobau : de filosofie en voetprint van elobau, die neutraal produceert door onder andere gebruik te maken van zonne-energie, gaat hand in hand met de groene filosofie van Aquastill.


  Download hier de PDF
   

  Product van de maand

  RSS
  Gecodeerde, contactloze veiligheidsschakelaar PSEN cs5 en PSEN cs6 Veiligheidsschakelaar voor de hek- en positiebewaking

  PSENcode is zowel bedoeld voor de standbewaking van afschermingen volgens EN 60947-5-3 als voor de positiebewaking. Door...

  Focus op

  ABB BV
  ABB BV

  Machineveiligheid, systemen en componenten

  Elobau Benelux BV *
  Elobau Benelux BV *

  creating sustainable solutions

  Güdel Benelux
  Güdel Benelux

  Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

  Orfa Visser BV
  Orfa Visser BV

  Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

  Pilz Nederland
  Pilz Nederland

  Voor industri?le (veilige) automatiseringsoplossingen

  Rotero Holland BV
  Rotero Holland BV

  Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

  Tevema
  Tevema

  Leverancier van technische standaardveren en normdelen, leverbaar uit voorraad.

  Alle vacatures


   

  Vacatures_alle vacatures

   

   

   

   

  Download gratis engineering boeken

  A gratis boeken downloaden

   
  欧美自拍另类欧美综合图片区
 • <sup id="mk6u8"><button id="mk6u8"></button></sup>