• <sup id="mk6u8"><button id="mk6u8"></button></sup>
 • EO

  Credo – II

  05 april 2022 om 12:28 uur

  Tweeklappende hamers. Schets: Theo Jansen

  Credo – ik geloof. Dat stond hierboven in de vorige editie van Constructeur, afgelopen december. Het gedicht van Remco Campert met die titel is een oproep om het vooral anders te willen doen. En daarmee bedoelde hij – het is po?zie dus interpreteren mag – vast niet dat je daarbij over hetzelfde verlangen van anderen heen moet walsen. Om maar eens een verband te leggen met het drama dat zich voltrekt in Oekra?ne.

   

  Constructeur heeft geen boodschap die op wereldschaal impact heeft. Willen we het anders doen? Niet per se. We willen het wel ‘beter' doen. Dat valt nog niet mee. De datum die ik vorige keer noemde voor de Constructeursdag die we samen met Mikrocentrum organiseren bleek voorbarig. Het is dus 2 juni geworden, in Veldhoven. Dat is dan alvast weer ‘beter' gemaakt.

   

  Je kan je natuurlijk afvragen waarom ik poëzie gebruik voor een ‘ik geloof' over constructeurs en ontwerpers en ‘ons evenement'. Wie in 2017 op de Constructeursdag naar Volkert van der Wijk heeft geluisterd en zijn verhaal over De Taaie Tiller ziet natuurlijk het overduidelijke verband met het anders willen doen en hoe je daar je technische kennis en creativiteit kan combineren.

   

  Een van de sprekers op de komende Constructeursdag is Theo Jansen. Voor wie het niet weet - hij is de man achter de ‘strandbeesten'. En eerlijkgezegd kan ik mij niet voorstellen dat er constructeurs en ontwerpers zijn die deze ‘dieren' niet kennen.

   

  Ik heb hem zojuist online gesproken voor een kort kennismakingsgesprek. Over zijn bijdrage aan de dag. Overigens heeft hij de nodige technische bagage die hij op niet zo doorsnee manier inzet. Wat hem destijds heeft gemotiveerd dat is voor u een vraag. En voor mij ook. Maar kom en je kan de vraag stellen.

  Wat ik vooral frappant vond was zijn uitspraak dat kunstenaars en constructeurs veel meer met elkaar gemeen hebben dan zij op het eerste gezicht wellicht vermoeden. Zijn strandbeesten maken dat net zoals De Taaie Tiller onmiddellijk duidelijk. Ze zijn namelijk zoveel meer dan alleen maar een constructie van listig verbonden pijpjes die door de wind worden voortbewogen.

   

  Kijk trouwens op www.bondagemusic.com onder events en volg daar de ontwikkelingen in het programma. Want uiteraard gaat het op 2 juni over meer dan strandbeesten alleen. Zoals altijd is wel alles dat daar ter sprake komt het resultaat van de wil om het anders te doen. Daarbij is creativiteit onontbeerlijk. Als je dat nou nog niet gelooft.

   


  Robin Zander, hoofdredacteur Constructeur

   

  Product van de maand

  RSS
  Gecodeerde, contactloze veiligheidsschakelaar PSEN cs5 en PSEN cs6 Veiligheidsschakelaar voor de hek- en positiebewaking

  PSENcode is zowel bedoeld voor de standbewaking van afschermingen volgens EN 60947-5-3 als voor de positiebewaking. Door...

  Focus op

  ABB BV
  ABB BV

  Machineveiligheid, systemen en componenten

  Elobau Benelux BV *
  Elobau Benelux BV *

  creating sustainable solutions

  Güdel Benelux
  Güdel Benelux

  Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

  Orfa Visser BV
  Orfa Visser BV

  Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

  Pilz Nederland
  Pilz Nederland

  Voor industri?le (veilige) automatiseringsoplossingen

  Rotero Holland BV
  Rotero Holland BV

  Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

  Tevema
  Tevema

  Leverancier van technische standaardveren en normdelen, leverbaar uit voorraad.

  Alle vacatures


   

  Vacatures_alle vacatures

   

   

   

   

  Download gratis engineering boeken

  A gratis boeken downloaden

   
  欧美自拍另类欧美综合图片区
 • <sup id="mk6u8"><button id="mk6u8"></button></sup>